Категорија: Политика

Од Википедија, бесплатната енциклопедија
Скокни до навигација Скокни на пребарување
Каталогизација
и класификација на библиотеки
главна темаполитика
Деви децимален320
Конгресна библиотекаЈ
Универзална децимална32

Политиката е процес и однесување на одлучување за групите. Иако обично се применува за владите , политичкото однесување е забележано и во корпорациите .

Поткатегории

Оваа категорија ги има следниве 41 подкатегории, од вкупно 41.

Г

Р

В

Страници во категоријата „Политика“

Следниве 83 страници се во оваа категорија, од вкупно 83. Оваа листа може да не ги одразува неодамнешните промени ( дознајте повеќе ).